Tickets purchase
VideoPass purchase
News
22 days ago
By motogp.com

Catalan GP to run with revised layout and schedule

As agreed with Salom's family, the riders, teams and the Safety Commission,the Gran Premi Monster Energy de Catalunya will go ahead.

In a Safety Commission meeting attended by Marc Marquez, Andrea Iannone, Pol Espargaro, Jack Miller, Bradley Smith, Alvaro Bautista, Aleix Espargaro, Andrea Dovizioso, Tito Rabat and Cal Crutchlow, it was agreed to change the configuration of the Barcelona-Catalunya Circuit to race for the remainder of the event on the F1 track configuration.

This layout was tested two years ago in an official MotoGP™ Test - back then this configuration wasn't elected for use in Grand Prix racing.

As riders will have to deal with a new track configuration, practice time will be extended with a new schedule for Saturday.

Updated schedule:

Saturday

08:40-09:35 - 55 min. - Moto3™ Free Practice 3 

09:50-10:50 - 60 min. - MotoGP™ Free Practice 3 

11:05-12:05 - 60 min. - Moto2™ Free Practice 3 

12:35-13:15 - 40 min. - Moto3™ Qualifying 

13:30-14:00 - 30 min. - MotoGP™ Free Practice 4 

14:10-14:25 - 15 min. - MotoGP™ Qualifying 1 

14:35-14:50 - 15 min. - MotoGP™ Qualifying 2 

15:05-15:50 - 45 min. - Moto2™ Qualifying 

Sunday

08:40-09:00 - 20 min. - Moto3™ Warm Up 

09:10-09:30 - 20 min. - Moto2™ Warm Up 

09:40-10:00 - 20 min. - MotoGP™ Warm Up 

11:00 - Moto3™ Race (22 laps) 

12:20 - Moto2™ Race (23 laps) 

14:00 - MotoGP™ Race (25 laps) 

Uncini explains revisions to Barcelona circuit